Kiszíneztük a Bibliát! | Inspiráló Biblia workshop | NYEREMÉNYJÁTÉK

Kiszíneztük a Bibliát! | Inspiráló Biblia workshop | NYEREMÉNYJÁTÉK

Budaházi Brigitta workshopra hozott mintája
Budaházi Brigitta scrapbook oktató munkája

Amióta először futottam bele a műalkotás számba menő külföldi példákba azóta vágyom egy “kidekorálható” Bibliára. De azt álmomban sem gondoltam, hogy a külföldön ‘Inspire Bible’ néven ismert kiadvány magyarul is napvilágot láthat. Most mégis itt az Inspiráló Biblia!

A kötetet november 7-én, egy workshop keretein belül mutatták be – a Harmat és a Veritas Kiadó közös szervezésében, ahol Budaházi Brigitta scrapbook oktató szűk idő alatt bebizonyította, hogy mind eszközök, mind a minták tekintetében csak a képzelet szabhat határt az Inspiráló Biblia 400 (!) illusztrációjának életre keltésében. 

A színezés eszközein túl kreatív papírok és matricák sokaságával is készült. 
Elárulta, hogy megfelelő alapozási technikák mellett az akvarellnek, vízfestéknek, filceknek sem kell a fiókban maradni, bátran használhatóak a 30 grammos papíron.  

De a kezdők és kevésbé bátrak (mint én) is csodás eredményeket érhetnek el bármilyen (lehetőleg minél erősebben pigmentált) színes ceruzával. Utólag visszagondolva el sem hiszem, magamtól milyen bátortalanul vágtam bele az első oldalakba…

Az Inspiráló Biblia nem feltétlen az olvasásra tartott Biblia.
Bár a festékkel borított szöveg elsőre furcsának tűnhet, vérmérséklet kérdése, hogy ki meddig merészkedik – vonalon belül marad, vagy a margón túl is alkotni kezd.

“Amikor az ember ‘bible journalinget’, imanaplózást folytat, akkor nem maga a kreatív eredmény a fontos. Nem az a fontos, hogy itt most csodálatos rajzok, festmények, műalkotások készüljenek – bátorítja a résztvevőket Brigitta. – Az a cél, hogy legyen egy csendességünk, amikor – akár utána olvasva, vagy közösségben megélve – rákoncentrálunk az Ige mondanivalójára, esetleg megtudjuk a hátterét. És ha az ember érti már, hogy mit jelent a szó, jöhet az alkotás.”

És hogy firkálhatjuk-e a Bibliát? 

“Nyilván az ember egy kicsit megilletődik, hogy Isten szavára közvetlenül alkot. De nem maga a könyv, hanem a szó a szent – magyarázta az oktató. –  A könyv pedig egy kreatív eszköz,egy vászon,ha úgy tetszik, amire mi, akiket megérintett egy-egy igerészlet, erre a vászonra alkothatunk.”

Egyébként ‘Imanapló – Bible Journal magyarul’ néven egy szuper Facebook közösség van kialakulóban,  ahol az alkotás a téma – trükköket leshettek el, ihletet meríthettek egymás műveiből, illetve Brigitta is megosztja szakmai tippjeit – valamint minden felmerülő kérdésre gyorsan, és határtalan kedvességgel válaszol. 

*A főképen Turcsány Torda fotóját láthatjátok. | tordafilm.huHa a jövőben ti is szeretnétek hasonló workshopon részt venni, keressétek az  az inspiralobiblia.hu műhelyeit!

http://www.inspiralobiblia.hu/inspiralo-muhelyek/ 

Ja, hogy még nincs Inspiráló Bibliátok?

Mérhetetlen örömmel tölt el, hogy egyikőtöket megajándékozhatom egy díszdobozos kiadással!

Részletek a 7szoba.hu Facebook oldalán!

 

 

Close Menu