Mi történik a happy end után? | Mihalec Gábor: Pár-percek – Heti gondolatok a növekedéshez

Mi történik a happy end után? | Mihalec Gábor: Pár-percek – Heti gondolatok a növekedéshez

A főhős még elcsípi a reptéren élete szerelmét, kirángatja a becsekkolók sorából, elmondja neki, hogy szereti, majd forró csókban forrnak össze. Ásó, kapa, nagyharang, vége.
Vége? És mi jön a happy end után?

 

“Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azokkal a sokszáz hétfő reggelekkel?” 

– írja Parti Nagy Lajos. 

És jön ez a pici könyvecske, óriási tartalommal: 52 hétfőből csinál ünnepnapot, “könnyű szeretést”. 
Ugyanis a Párpercek minden hétre muníciót ad a pároknak a szürke hétköznapok megtörésére. Nem kell méregdrága nyaralásra költenetek, bungee jumpingolnotok vagy közös tetkót varratni magatokra (persze csináljátok csak, ha mindkettőtöket ez tesz boldoggá!). Ez a könyv egy elfeledett művészetet tanít újra: beszélgetni fogtok. Időt szánva rá, egymásra figyelve, olykor mélyre menve, sohasem a felszínt kapargatva. Tudniillik a boldog párok és a friss házasok sem dőlhetnek hátra.

Valamiért nagyon komoly előítéletekkel, magas lovon ülve kezdtem bele ebbe a könyvbe. Átvert a mérete és a koncepció. Nem gondoltam volna, hogy ilyen élvezetes, és valóban felhasználható tartalom vár odabent. Azt hiszem – így a negyedik általam olvasott könyve után -, ideje megtanulnom, hogy ha Mihalec Gábor nevét látom, az olyan, mint egy minőségbiztosítási pecsét. 
Aki olvasott már a tőle, annak a Pár-percek olyan lehet, mint egy kézikönyv: sokszor ismerős, de talán a legfontosabb gondolatok, tanácsok, történetek kincsestára – a lehető leggyakorlatiasabb formába öntve. 
Aki pedig még egy könyvét sem olvasta, az bizony megtalálta a legjobb kötetet az ismerkedésre!

 

Ha csak egy szóval kéne jellemeznem a szerzőt, az biztosan a “hiteles” lenne. 
Mihalec Gábor és felesége, Dóri 26 éve házasok, és azon kevés “ismerős” közé tartoznak, akik nem csak házas- hanem szerelmespárok is. 
Valahányszor Gábor megjelenik valahol, ez a mondás jut eszembe róla: 

“Minden sikeres férfi mögött egy nagyszerű nő áll.” 

Bár Dórival még nem találkoztam személyesen (csak munkából fakadóan a gyöngybetűivel),  Mihalec Gábor nem tud úgy belépni egy terembe, hogy ne legyen ott a felesége is. Nem csak azért, mert biztos lehetsz benne, hogy öt percen belül megemlíti őt. Hanem mert a lényében hordozza. És sosem rejti véka alá – anélkül, hogy nyálas vagy teátrális lenne-, hogy a hátországa nélkül nem lehetne az, aki: bestseller szerző és sikeres terapeuta. 
A Pár-percek oldalain keresztül megismerhetjük kicsit őket is, apró bepillantást engednek a hétköznapjaikba. De ami a legfontosabb célja, hogy megismerjük magunkat is, azt a “mi”-t, ami az oltárnál jött létre.


Ez a könyv az egyik legjobb ajándék, amivel az elmúlt évek során találkoztam. 
Még az is megfordult a fejemben: “Te jó ég, hát csődbe akar menni ez a fickó?”
Ugyanis ha ezt az 52 hetet hármasban – a pároddal és ezzel a könyvvel – töltitek, garantált, hogy nem lesz szükségetek terápiára! 🙂 *

 

*Amennyiben már eleve úgy vágtok bele, hogy éppen krízis közben vagytok, remélem, segít abban, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz. Reménységet és erőt tudtok meríteni Mihalec Gábor másik kötetéből, a Házasság 2.0-ból. És talán a terápiához is megjön a kedvetek/bátorságotok. Mindenesetre ne adjátok fel! ♡A kötet az idei Házasság hete könyve.

Várható megjelenés: február 3. 


Bővebb információ és feliratkozási lehetőség:

 https://www.harmat.hu/uzlet/par-percek/

A főkép fotóját Török-Bognár Reni készítette: http://www.renifoto.com/
Szupermenő könyves alakot Peti segítségével öltött, akinek ezúton is köszönöm! :))

Close Menu