Egynyári kaland | Sarah Pinborough: Halott vagy

Egynyári kaland | Sarah Pinborough: Halott vagy

Sarah PinboroughNe higgy a szemének című pszicho-thrillerrel lopta be magát az olvasók szívébe. Legújabb könyve a Halott vagy.
Nagyon nehéz úgy beszélni erről a regényről, hogy ne áruljunk el többet, mint amit a fülszöveg sejtet. Egy biztos: a sorok közt senki sem az, akinek látszik.

Keisha mindössze 22 éves, mikor a nemrégiben megözvegyült, dúsgazdag William oldalán megérkezik a „bagázsba”, a levegőbe adott csókok „pazar” világágába. A jó feleségek itt olyanok, mintha skatulyából húzták volna ki őket – illedelmesek, csinosak, engedelmesek és egyformák.

De nem Keisha az egyetlen második feleség. Willam munkatársa, a vezetői székért törtető Jason Maddox is beújít egy fiatalabb feleségre, Marcie-ra. Marcie-ban és Kesihában pedig – mint kiderül  rengeteg a közös: mindketten súlyos titkokkal érkeznek fényűző(nek tűnő) házasságaikba, és mindketten képesek megfizethetetlenül nagy árat fizetni azért, hogy ne kelljen visszatérniük oda, ahonnan jöttek. 

Pinborough közben komótosan keveri a kártyákat: 
lesz viszony, de nem feltétlen azok keverednek össze, akikre elsőre számítunk; 
és lesz gyilkosság is, de mire odáig jutunk, már mindenkinek alapos indítékai lesznek ahhoz, hogy gyanakodhassunk rá. És ott vannak a már-már mágikus realizmust idéző árnyalakok: fel-felbukkan egy nyugalmat megzavaró vudu-szál, kísértenek a múlt vélt vagy valós szellemei. 

 “- Tudja mi van? – Kate Anderson már-már mulatni látszott a kihallgatószoba asztalának túloldalán, Marcie-val szemközt. – Azt hiszem, még sosem dolgoztam olyan ügyön, aminél az okozta volna a problémát, hogy túl sok a gyanúsított, akik mind simán lehetnek bűnösök. A helyzet az – és ne vegye ezt személyeskedésnek -, hogy maguk mind igazán gyalázatos emberek.”

Útközben nem várt mélységekben tekinthetünk be ezeknek a gyalázatos alakoknak az észjárásába. Ez a karakteralkotás még a pszicho-thriller műfajában (hozzám hasonlóan) kevésbé jártas olvasó számára is tartogat izgalmakat – érdemes tenni vele egy próbát.
 
A példányomat hálásan köszönöm a 21. Század Kiadónak!Rendeld meg Sarah Pinborough legújabb regényét most 25% százalék kedvezménnyel ide kattintva,

vagy nézz körül a 21. Század Kiadó krimi és thriller kínálatában


Vélemény, hozzászólás?

Close Menu