Az én (letölthető) ajándékom nektek! | Karen Kingsbury – Karácsony Baxteréknél

Az én (letölthető) ajándékom nektek! | Karen Kingsbury – Karácsony Baxteréknél

Bár hozzánk épp visszaszökött a nyár, így az írónő instagram oldaláról kellett hangulatos téli fotót csennem; a könyv magyarul is megjelent.

Az Immanuel Kiadó kínálatában például 20% kedvezménnyel szerezhetitek be,

de a nagyobb könyvesboltokban is találkozhattok Baxterékkel. 

Ha nekem valaki bármikor azt mondja, hogy én Karen Kingsbury-t fogok olvasni – mit olvasni, kb. falni –, biztosan képen röhögöm. Borzasztó szkeptikus voltam, nem is feltétlen amiatt, mert attól tartottam, hogy az egész sorozat irtó nyálas lesz (azt én tűröm), inkább attól, hogy túlságosan karizmatikus hozzám. Aztán két karácsonnyal ezelőtt kezembe akadt ez a kötet és engem lepett meg legjobban, mennyire érdekelni kezdett ez a hatalmas család – és benne majdnem minden szereplő.

Baxterék generációkon át gyűrűző történetét több mint 20 kötetben követheti nyomon az olvasó.  

Bár a Karácsony Baxteréknél gyorstalpalót nyújt a nagycsalád életéből, amit foghatunk fel spoilerként is, akit érdekel az odáig vezető út, nyugodtan belevághat ezekbe a regényekbe a karácsonyi rész után is. Gördülékenyek, olvasmányosak, megindítóak – néha pont ennyire van szüksége az olvasói léleknek. Én például azt a módszert választottam, hogy átrágtam magam a fülszövegeken, és a szinte követhetetlenül szövevényes hálózatból kiválasztottam néhány történetet, ami felkeltette az érdeklődésemet.

A Karácsony Baxteréknél című kötetben rangidős családfőnk, John Baxter felnőtt gyermekeit és unokáit várja otthonukba.

Jön a legidősebb fiú, a Hírnév című kötet főszereplője, Dayne és családja. Dayne örökbefogadó szülőkkel nevelkedett, csak felnőtt korában ismerte meg szüleit, Elizabethet és John Baxtert. 

Brooke és férje, akik két kamasz lányt nevelnek, ahol a 15 éves Hayley egy kisgyermekkorában történt baleset következtében maradandó fogyatékosságokkal él. Ennek a karácsonyi regénynek az egyik főszála egy tiniszerelem, ami miatt bátran ajánlom ifjú olvasók kezébe is ünnepek idején. 

Kari óriási kálvária közben talál vissza gimnáziumi szerelméhez a Megváltás című kötetben (ami egyébként a Baxter-család sorozatának első része).

Ashley, aki egyedülálló anyaként sokáig a család fekete bárányának érezhette magát, most  férjével és négy gyermekével érkezik az ünnepekre. Az ő történetét az Emlékezés című regényből ismerhetitek meg.

Luke Baxter sokáig a család egyetlen fiúgyermeke volt. Története, a Visszatérés, megmutatja, hogy sokszor azokat is hajtűkanyarok vezetnek el a megtéréshez, akik kisgyermekkoruk óta hívő családban nevelkednek. „Regényében” a 2001 szeptember 11-i események térítik észhez – ahol nem csak a mindnyájunk által ismert tragédia rengeti meg a világát. 

A Karácsony Baxteréknél-t mindenkinek ajánlom, akinek a szíve sóvárog a karácsonyi hangulat után,  mert ebben minden benne van, ami a hangolódáshoz kell: család, könnyekig hatódás, egy pici szerelem, sok hálaadás, karácsony és persze az Ünnepelt. 
Legyünk vele elnézőek! Érdemes rá úgy tekinteni, mint egy nagyon sok hozzávalós levesre, ahol néhány elem meg-megszalad, de összességében mégis jólesik elfogyasztani. 

Lehet, hogy ez a könyv olyan, mintha az ember egy Hallmark-filmet nézne, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ilyenkor nyitottabb a túlzó érzelmekre, mint az év bármely más szakaszában. És ha decemberben képes vagy bármelyik telefonszolgáltató reklámján elbőgni magad, ezt a regényt neked írták! 

Mint minden szenvedélyes – és jó – író, Kingsbury is úgy szereti és ismeri a karaktereit, mintha azok létező ismerősei lennének.  Éppen ezért a kötet végén hálaadási menetrend segíti az ünnepre készülőket, de a Baxter család kedvenc receptjei is helyet kaptak. 

A kedvenc részem mégis Baxterék kérdezős játéka, amit el is hoztam nektek, letölthető karácsonyi ajándékként. Kívánom nektek, hogy merjétek tartalmas beszélgetésekkel megtölteni az ünnepi asztalnál vagy az adventi várakozásban eltöltött időt! 

Baxterék kérdezős játéka

IDE kattintva pedig le is tölthetitek! 

This Post Has 2 Comments

  1. Jaj már azt hittem,kapok egy könyvet…

    1. Sajnálom, ha csalódást okoztam! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu