2019 legmenőbb dobása | Szabados Ágnes: Van már időd olvasni? olvasónapló

2019 legmenőbb dobása | Szabados Ágnes: Van már időd olvasni? olvasónapló

Kövesd nyomon az Olvasásmérő segítségével, mennyit olvasol egy nap. Tedd közzé havonta vagy évszakonként az eredményeket a #mutimennyitolvasol hashteget használva!

Szabados Ágit keveseknek kell bemutatni, hiszen majdnem mindenki otthonában jelen van valamilyen formában: az RTL Híradójából köszön vissza a képernyőről, a Nincs időm olvasni kihívás kitalálójaként, alapítójaként most már közel 20.000 ember mobiltelefonjáról, a Lapozz a 99-re! könyves podcasten keresztül ezrek autójában/fülhallgatójában szól keddenként, és 2018-ban a könyvespolcra is “felkerülhetett” a “Van időm olvasni” olvasónaplóval.

Most pedig – sokunk legnagyobb örömére – itt a folytatás, az ötletes, megkapó címet viselő “Van már időd olvasni?” napló.

Első dolgunk, hogy minden előzetes tapasztalatot és rossz érzést, ami az “olvasónapló” szó hallattán bekapcsol, a kukába dobjunk. Itt az általános iskolában kötelezően töltögetettnél sokkal menőbb dologról van szó. (Bár itt jegyzem meg halkan, én azokat is imádtam, de ennél más a cél.)
 
És te mekkora könyvmoly vagy? Derítsd ki a Nagy NIOK Bingóval, aminek minden rublikája szívvel-lélekkel nektek készült! 🙂

Ami az előző olvasónaplót elválasztotta a tökéletestől, az ebből a naplóból eltűnt, vagy legalábbis átalakult. Szinte minden építő kritika meghallgatásra talált, amit a “Van időm olvasni” használói jeleztek  – ilyen például az, hogy az ABC szerinti beosztás helyett az olvasmányokat időrendben lehet vezetni. De sokkal több helyet kapunk a gondolataink megörökítésére is, mint az előző naplóban. 

 

Ági ezúttal az évszakos felosztásra szavazott, aminek számos előnye van: az év bármelyik szakaszában megveheted és elkezdheted kitölteni az olvasónaplót. Az évszakok elé biggyesztett soroknak, tematizált “feladatoknak” köszönhetően biztosan otthonosan érzed majd magad odabent.

Itt is vezethetsz olvasásmérőt, kívánságlistát és várólistát, sőt, – némi aktualizálás után – a IV. NIOK talira készített bingóm is helyet kapott a könyvben. De ezeken kívül is van egy csomó kedvcsináló apróság, amiről nem akarom lerántani a leplet, legyen benne sok meglepetés azoknak is, akik még nem látták! Ha a “Van időm olvasni” olvasónapló az éjjeli szekrényünk legszebb éke volt, a “Van már időd olvasni” naplót inkább a táskánk elengedhetetlen kellékeként képzelem. Annyira interaktív lett, hogy sosem akarod majd otthon hagyni!

A lényeg: mikor kezdted, mikor fejezted be a könyvet? Mi lett róla a véleményed? Újraolvasnád? Ezeket mind kényelmesen megörökítheted az olvasónapló oldalain.

Nem csak az Olvasásnépszerűsítő, hanem Ági irodalomterapeuta oldala is megjelenik ezeken az oldalakon. A “Van időm olvasni” napló imádott, olvasásról szóló idézeteit elgondolkodtató, a mindennapokat színesítő feladatok váltották. Ezek a lap alján található egy-egy mondatok önvizsgálatra, apró változásokra sarkallnak. Olvasónapló és önismereti utazás egyben? Részemről hatalmas igen!

 

De ami messze a legjobb dolog ebben a könyvben: megtelt élettel, Ági szíve-lelke köszön vissza a lapokról. Ez egy olyan kötet, amiről azt fogod érezni: személyesen neked készült.

Ha csak egy picit is osztozol a grafomániámban, akkor lepd meg vele magad, vagy írd az elöl hagyott karácsonyi kívánságlistád élére! 🙂  Egyformán jó ötlet olvasásért nem rajongó és könyvmoly tini kezébe nyomni. Kortól és nemtől függetlenül örömet okozhat bármelyik olvasni szerető barátunknak, családtagunknak.

Csak rajtad áll, kinek adod tovább ezt a gondosan elkészített ajándékot.

 
Évszakonkénti kívánság -és várólista

 

Részletekért és szebbnél szebb fotókért kövesd az
https://www.instagram.com/azolvasonaplo/instagram oldalt,

vagy ha kedved tartja, csatlakozz a
Nincs időm olvasni kihívás egyre növekvő táborához:
https://www.facebook.com/groups/nincsidomolvasnikihivas/

Az olvasónaplót pedig a 
www.szabadosagnes.hu 
webáruházából tudod megrendelni! 

Örülök, hogy "segíthettem, bátoríthattam, hozzátehettem" ♡ ♡

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu